ELS DESASTRES NATURALS:

En aquest blog parlarem dels desastres naturals.
Són canvis geogràfics i atmosfèrics que alteren greument l'ambient físic, a causa de condicions climàtiques greus o extremes. Com per exemple: tifons, huracans, inundacions, incendis forestals...

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Cinema catàstrofe.


En el cinema un dels trets més atractius pel públic són els desastres naturals. Aquest tipus de cinema s’anomena cine catàstrofe. És un gènere cinematogràfic compost per films que tenen com a tema principal una catàstrofe en curs per a la raça humana. Crea molta expectació i quasi totes les pel•lícules que han treballat amb aquest tema han tret un resultat excel•lent. Un dels grans avantatges que proporcionen un èxit segur als curtmetratges d’aquest tipus són els alts pressupostos. Aquesta gran despesa significa uns efectes especials més bons, unes imatges realment impactants i grans actors entre altres. Tracta temes molt atractius pel públic perquè reflecteix un possible futur no molt llunyà i ens crea una sèrie de dubtes sobre la realitat dels fets que estem veient. En aquest tipus de gènere hi ha diferents elements a destacar com per exemple: un desastre amb causes naturals i la tragèdia que normalment afecta a un grup nombrós de persones. Fent servir només aquets dos aspectes principals s’obté una pel•lícula de desastres naturals òptima. La tragèdia fa augmentar l’interès perquè es ressalta les tensions que es causen en un moment de crisi i també per la lluita per la supervivència. Realment es tracta de drames molt reals amb elements més significatius i dramàtics per construir una historia amanida per una aclaparadora tècnica. Altres característiques a destacar sobre aquest tema que crea tants espectadors en el cinema són:
- S’insisteix en el pànic, terror, i fòbia en els seus personatges.
- Els seus arguments es centren en el desig que tenen els seus protagonistes de fugir de la desgràcia.
- Fermesa en l’ utilització d’efectes especials.
- Existència d’un heroi o personatge valent que normalment és el protagonista.
- Els personatges lluiten amb una finalitat: cercar la tranquil•litat.
Si les pel•lícules d’aquest gènere tenen algun d’aquests trets tan característics tenen l’èxit assegurat i encara més si compten amb les noves tecnologies.

2 comentaris:

  1. Veient la gran expectació i l’interès que creaven en el públic les pel•lícules relacionades amb els desastres naturals s’ha creat un nou subgènere en el cinema, anomenat cinema catàstrofe. Aquestes són algunes de les seves característiques.

    ResponElimina
  2. Bé, però cal dir quines són les teves fonts d'informació. D'on has extret aquests coneixements? de qui és la imatge?

    ResponElimina