ELS DESASTRES NATURALS:

En aquest blog parlarem dels desastres naturals.
Són canvis geogràfics i atmosfèrics que alteren greument l'ambient físic, a causa de condicions climàtiques greus o extremes. Com per exemple: tifons, huracans, inundacions, incendis forestals...

DOSSIER

dissabte, 26 de febrer del 2011

Cançó per Haití


En la música podem veure reflectits els temps que hem viscut, els successos més importants que passen actualment, però també la historia humana dels últims cinquanta anys s’escriuen en cançons que queden com a testimonis musicals d’aquells moments concrets. Molts cantants i compositors han demostrat el seu compromís amb els problemes mundials que estan relacionats amb els desastres naturals, i la seva solidaritat. Creen projectes musicals i tots els beneficis estan destinats als que més ho necessiten. El primer concert benèfic de la historia el va organitzar George Harrison després de que el seu amic Ravi Shankar li demanés ajuda per a recuperar fons per Bangladesh. A partir de llavors, molts artistes han decidit fer concerts per ajudar a aquets pobles destruïts per les catàstrofes naturals a tirar endavant. Un exemple més actual de acte benèfic és l’adaptació que van fer molts cantants famosos de la cançó ‘’We are the world’’ de Michael Jackson. Aquest projecte va sorgir quan tot el món va ser conscient de la gran catàstrofe haitiana i també ràpidament es van crear desenes de festivals i actuacions en tots els països per a recaptar diners. Les principals seus d’aquest esdeveniments eren Nova York, Londres i Los Ángeles. Artistes com Springteen, Shakira, Rihanna, Alicia Keys van actuar i gravar un àlbum anomenat ‘’Hope for Haití Now’’. És un recull de totes les cançons i va ser un gran èxit amb més de 170.000 còpies venudes. També van unir-se artistes de països com Canadà, la República Dominicana i altres cantautors espanyols com Enrique Iglesisas, Alejandro Sanz...No només van ser els artistes més reconeguts mundialment els que van ajudar a recaptar beneficis sinó que també músics independents es van dedicar a crear concerts i projectes. Potser no va ser gran cosa la seva recaptació però va resultar tot un èxit. La tragèdia d’Haití va servir per a recuperar aquella cançó coneguda arreu del món del cantant Michael Jackson. La principal idea d’aquest projecte era cantar-la pel 25 aniversari de la cançó creada per Michael, però la catàstrofe va fer canviar de plans totalment. Per tant el dia 1 de febrer, aprofitant que era el dia següent de la gran gala dels Premis Grammy, més de setanta artistes van tornar a l’estudi de gravació a fer la versió actualitzada i aquest cop estava dedicada a totes les víctimes del terratrèmol. Més tard un grup de cantants llatinoamericans van decidir fer la versió en castellà, ‘’Somos el mundo’’, en la que van participar artistes com Ricky Martin, Shakira, Juanes, Luís Miguel o Santana.

1 comentari:

  1. En aquest article he volgut explicar les propostes i programes musicals que es creen per ajudar i recolzar als països que han patit una catàstrofe natural. En aquest cas concret aquesta iniciativa va dirigida a Haití, illa que recentment va patir un terratrèmol devastador. A partir d’aquets programes es recapten diners per les víctimes que l’han patit.

    ResponElimina