ELS DESASTRES NATURALS:

En aquest blog parlarem dels desastres naturals.
Són canvis geogràfics i atmosfèrics que alteren greument l'ambient físic, a causa de condicions climàtiques greus o extremes. Com per exemple: tifons, huracans, inundacions, incendis forestals...

DOSSIER

dissabte, 26 de febrer del 2011

La Ruta de l'Huracà


Com hem pogut comprovar els desastres naturals és un tema molt utilitzat en l’àmbit literari, i principalment es veu reflectit en les novel•les i el cinema. Un exemple molt clar de novel•la relacionada amb les catàstrofes naturals és el llibre ’’La Ruta de l’Huracà’’ de Care Santos. En aquest llibre la seva autora explica les aventures de l’Aïda, una nena de 13 anys que es trasllada a l’Amèrica central pel treball dels seu pare. Allà s’endinsa en un seguit d’esdeveniments per poder recuperar al seu pare desaparegut per culpa de l’huracà Mitch juntament amb el seu amic Roque. Durant la cerca coneix a moltes persones que han estat afectades per aquest fenomen atmosfèric tan devastador i veu en primera persona diversos països arrasats pel pas d’aquest huracà. La seva autora ens explica el seu secret per a poder realitzar una novel•la tant realista sense viatjar a aquelles terres. Creu que a través dels seus amics i coneguts que viuen en altres països arreu del món pot obtenir tota la informació i detalls necessaris per a escriure una novel•la d’aquest tipus. Ens explica que ella no ha viscut l’huracà Mitch en primera persona però que també ha estat molt pendent de la seva evolució perquè ella té amics molt estimats en aquells territoris. Per tant es tracta d’una novel•la molt realista, adaptada a la historia de l’Aïda gràcies a tota la informació i vivències que ha recollit de les persones que realment han patit aquestes fets. Amb el llibre podem saber que Amèrica central és un territori on es pateixen més ciclons, on són més habituals els moviments de les plaques tectòniques...i també que aquets fenòmens produeixen més impacte en aquets països perquè són més vulnerables en tots els aspectes (polítics, socials, econòmics...) Per tant es creen situacions de gran desesperació i més dificultats per als seus habitants.

1 comentari:

  1. Després de llegir i treballar el llibre de Care Santos, la Ruta de l’Huracà, he buscat informació sobre el contingut de la novel•la i està basada en successos reals. Explica les aventures d’una nena que viu en primera persona el devastador huracà Mitch.

    ResponElimina