ELS DESASTRES NATURALS:

En aquest blog parlarem dels desastres naturals.
Són canvis geogràfics i atmosfèrics que alteren greument l'ambient físic, a causa de condicions climàtiques greus o extremes. Com per exemple: tifons, huracans, inundacions, incendis forestals...

DOSSIER

dissabte, 26 de febrer del 2011

Composició Musical ''Nada gano con llorar''


Durant les últimes dècades, milions de dominicans víctimes de catàstrofes i desastres naturals molt habituals al seu país han decidit desplaçar-se a la capital, Santo Domingo en busca de una oportunitat per sobreviure a la situació en la que es troben després de patir i perdre la gran majoria de coses que tenen: cases, pertinences, familiars...En cinc barris perifèrics de la ciutat viuen aproximadament 120.000 persones i estan considerades zones de molta vulnerabilitat per a poder afrontar qualsevol desastre natural. Són zones molt propenses a patir aquest fenòmens degut a la seva situació tan propera als rius Isabela i Ozama. Per aquesta raó s’ha creat aquest projecte de formar a ciutadans per a la preparació i prevenció de desastres naturals d’aquesta magnitud a través de la música popular com la ‘’Bachata’’. Aquesta iniciativa s’ha endinsat en un programa promogut per la Comisió Europea i ha estat recolzada per diferents institucions dominicanes i internacionals. Una de les més importants ha estat Intermón Oxfam. L’objectiu principal d’aquest projecte és reduir la vulnerabilitat en aquests barris fent servir activitats de formació, coordinació amb organitzacions rellevants i la millora de les infraestructures. També la implementació de plans d’emergència a nivell comunitari. Un exemple molt clar és la composició ‘’Nada gano con llorar’’ de Eliseo. La cançó explica la historia real d’un home que ha perdut a la seva estimada per no escoltar els butlletins de defensa civil i d’aquesta manera no aconsegueix evacuar el lloc a temps. Amb aquetes propostes de formació (que es transmeten mitjançant medis de comunicació massius) s’espera que al final del projecte els habitants d’aquesta zona siguin totalment conscients dels riscos que poden patir, i també les accions que han de dur a terme abans, durant i després de qualsevol desastre natural.

2 comentaris:

  1. Aquesta iniciativa va ser creada per Intermón Oxfam, que va utilitzar aquesta cançó per conscienciar a les víctimes de les catàstrofes naturals als països menys desenvolupats i que sovint les pateixen.

    ResponElimina
  2. Recorda dir de quina web has agafat la imatge!

    ResponElimina