ELS DESASTRES NATURALS:

En aquest blog parlarem dels desastres naturals.
Són canvis geogràfics i atmosfèrics que alteren greument l'ambient físic, a causa de condicions climàtiques greus o extremes. Com per exemple: tifons, huracans, inundacions, incendis forestals...

DOSSIER

diumenge, 27 de febrer del 2011

Que és un desastre natural?



Al llarg dels segles les persones hem construït grans ciutats i aixecat enormes civilitzacions que han batallat entre elles per guanyar poder, importància, fama, recursos, etc. Però mentre nosaltres ens preocupàvem del nostre poder, sense preocupar-nos per res que no fos el poder, hem anat destruint a poc a poc la naturalesa. Hem tallat boscos per obtenir fusta, extret metalls per crear armes, pescat i caçat animals per alimentar-nos. I amb el pas del temps tot això només ha anat creixent a escala del creixement de les nostres civilitzacions. Però la naturalesa no pot suportar aquest progrés per gaire temps més i cada cop es rebel·la més i més: amb terratrèmols, vents huracanats, tsunamis, oles de calor i incendis, etc.

Aquí és quan apareix el terme desastre natural; un desastre natural és una catàstrofe natural derivada de les forces de la naturalesa que té com a conseqüència la pèrdua de gran quantitat de vides, danys i perjudicis en infraestructures i els serveis i la pèrdua de bèns materials en un grau en el qual s’afecti el procés de creixement del país quant a l’economia, la cultura i l’ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada